January 21, 2013

Yeah!! aku punye B.B dapat adik ~


Hye & Assalamualaikum


About one week xupdate, just sempat BW few Bloggers je... ade yg kunjung satu enrty aku 2-3 kali....rindu  aku ler tuu kannn??? hahahha ape2 pun terima kasih sebab datang jenguk ~

Ok last week, Minggu yang paling stresss dan berbulu untuk tahun ni, Sebab ade last min Call Meeting, Ok itu aku boleh sabar lagi... tapi punca dan sebab aku berbulu, meeting tu mintak Plan Of action and achievment untuk 2012... wow itu bikin aku berbulu.. dalm masa sehari kene siap kan benda tu. Dan Meeting tu dekat Mukah daerah yang lain la... dalam 4jam lebih baru smpai Mukah dari Tg.manis ni..  So selasa aku bertolak, sebab meeting rabu pagi.. Lege dapat Hotel Best n berpatutan so hilang skikit stress bile sambung buat slide show malam sebelum meeting tu (T____________T) . Then habis meeting petang Rabu  tu terus pecut balik Tg.manis. *terasa bangga dengan kegigihan diri (-_______________-)

- Sekian sesi luahan Perasaan -



B.B yang aku maksudkan adelah Black Berry , yer aku pengguna B.B. Aku sebenarnya kesian dengan B.B ni sorang je dalam beg/poket... dah lama dah aku nak cari kan adik untuk si BB ni *Motifff sgattttttttt..

                                                                       Bold 9900

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh itu semua alasan.. hahaha, actualy aku ni one of person kat Muka Bumi Allah ni yang Fanatik dengan gadget ( Tapi Tengok Budget semasa , Dan jenis gadget la ).

So aku pun beli la gadget yang aku idam2 kan sejak dari dulu lagi ~

   


Ngeh2, ini semua sebab meeting yang kusut tu, so ini adalah salah satu terapi nyeeee *Hoktuihhhh untuk aku..... pirahhh terapi bagai. hahahaha ok la actualy sebelum aku pkai BB aku pkai S2.... Dan S2 tu telah pun selamat bertukar milik ke Housemate aku... hehehe. 

Masa tgah survey2 handphone ape yg aku nk pakai masa aku Jual S2 tu dulu... aku mmg nak beli Iphone 4s... tapi niat aku telah dimatikan oleh individu2 yang suke memberi komen2 yang negatif. Cth komen: susah pkai iphone ni..leceh, susah nak connect antara phone la, nak transfer data laptop susah..itu ini.. (padahal diorang aku tgok tak jugak pkai iphone acanerrr tu??. So aku pun beli la BB ... tapi ok jgak la, kawan semenanjung bnyak Gune BB.. so  boleh gosip2,ingat kisah dulu,citer pasal anak *mOtifffffffffffffffffff... gune BBM/black berry mesengger... freee beb!




So niat aku untuk memiliki Iphone berputik kembali dengan lahirnya Iphone 5 yang lebih panjang dan ringan dari iphone 4s. "Gadget Like Lv Handbag for me " (T_______T) .. hahahah ntah mane punye pepatah aku sebat.
selain iphone .. 2 bende ni je aku dapat setelah membayar RM!!!!... Jijik kann, bayar memahal dpat 3brang je..... Kalau pergi kedai 5 hengget berapa bnyak barang aku boleh dapat hahaha :P

tempat bukak SIM *ni aku tak suke ~ lecehhhh




Dan selalunye orang gile gadget ni ade duekategori, First !!

" I use it because gadget ni tgah Inn sekrang ni "/ " i gune sebab brand die jer "

Ok jika anda tergolong dalam kaum2 diatas sile lah, ubah ok... sile selami dan dalami ilmu2 smartphone ni skit, jngan pndai :
|
  • call
  • mesej
  • Wassap
  • Pose -> snap -> Instagram *sumpah  bukan aku, ioll xde instagram (ohh kuno nye aku ) hahaha
  • Fesebuk/twitter
Golongan kedua pulak  die memang pecinta gagdet yang telah mengenali hati budi gadget yg ingin di miliki.

Tolonglah explore everything, baru berbaloi gune smartphone OK~

Untuk membantu anda :

Panduan Ringkas, Mari Membaca ~




Kalau malas tahap dewa.. google saje, u-tube pun bnyak ok... ~


SO sekarang ni BB aku tak keseorangan lagi,..... dah ade kawan~ tgok bertapa perhatian nye aku, aku beli bukan untuk kepentingan aku seorang *Hoktuihhhhhhh skit. hahaha

Ok la bye ~

12 comments:

  1. perghhh ni yg jeles ni..hahaha..mau iphone juga! omg2..naknak..haha...histeria terus !hahah

    ReplyDelete
  2. mmg rasa nak menjeles aje ni... rindu baca n3 terbaru u dik hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah jngan x jeles, rinduu sgattt~ hahaha

      Delete
  3. wahh haha ni betul2 cari kwn terbaikkk utk bb hehe

    lepas ni cnfirm da x kuno punya mesti ada acnt instagrm :D
    nty share kita pollowwwww hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. ERksssssss.... mcm betul je ttg instagram tu, dah mule rase nak bkak account.. haha

      Delete
  4. Ada 2 handphone yag best ini...heheheheh
    Maaf lama tak singgah....bloglist hilang masa tukar domain tempoh hari..
    Nanti saya masukkan kembali.,

    ReplyDelete
  5. org kata senang bengkok ? rumors jew kot tak

    ReplyDelete