January 10, 2013

Sambut Tahun Baru Yang x kesampaian


Hye & Assalamualaikum

ok selalunya kalau aku update blog, mesti diwaktu senggang di Opis (ye kerrr???? ).Memandangkan Emosi sedikit tergannggu, malam2 skit baru dapat update Blog.. malas nak emo2 bile nak update Blog..

Masaalah2 / penyebab emosi terganggu / penyebab aku berbulu seharian :-

1) Aku terlewat bangun nak ke Opis
2) Kereta pagi2 lagi dah meragam (mintak tukar bateri )
3) Rabak wallet RM180 melayang senafas je..

* bile dugaan bertimpa-timpa macam ni... teringat ade satu part dalam "ayat-ayat cinta" masa dalam penjara tu.. yang fahri kene tangkap sebab dituduh merogol. kan ade sorang lagi banduan yg macam pshyco tuu duduk satu sel dengan fahri. Satu masa fahri susah nak kusyuk sembahyang .. sebab terlalu stresss .. lelaki pshyco tu pun cerita ttg nabi yusuf... bla,bla,bla.. dimana manusia yang ditimpa musibah tu sepatutnya bersyukur kerana Allah s.w.t tu sedang berbicara dengan kita. #insaffff sekejap.

So aku ambil scene tu sebagai motivasi untuk aku hari ni..... Dan maybe motivasi untuk korang jugak nanti.

Enough masaalah rumah tangga aku... jum ke agenda yg seterusnya. ok kite sambung cerita Holiday ke kuching tu ek.. x habis lagi ni..

DAY 3

malam New Year... wehooooo, sebelum nak count down reramai kat padang memane sambil layan  bunge api kebabom tu..... *x faham sangat motif ritual ni.  Haruslah ngisi perut yang Kosong dulu... so destinasi makan malam kite di malam new year ni,:-

D 11 
macam kod komputer kan?? nama kedai die ni... tapi sumpah heaven gile tempat makan die...

Konsep die Buffet, makan ape je korang nak makan... cume korang kene masak la sendri ape yang korang nak makan. ala kat semenanjung pun bnyak tempat cenggini...









OK yang best nye, daging2 die diperap dengan perapan berlainan..lebih kurang 5 jenis perapan.. so korang boleh la rase !!

die punye choice untuk steamboat boleh la, bnyak jugak la.... untuk pencuci mulut .. die sediakan ice - cream cedok sendiri. Die sediakan jugak mee or nas goreng....tapiiiiiiiiiiiiiiii sikit pun aku tak layan.hahaha




Price : 1 person RM 20++ ( makan smpai telentang )

Lebih Lanjut tentang D 11


tempat lain yang best nak makan : Top Spot

lepas kenyang macam nak terlentang atas jalan raya tu... terus la ketapak nak countdown, bleh la cuci2 mata,auwwwwwwwwwwwwwww !! haha. Al malang sekali, tetibe je hujan rintik ( jenis hujan yang lambat berhenti tu ) so New year tinggal harapan dan kenangan jer lah...


tapak yang nak lepak malam tu..... (depa Plaza Merdeka ). Snap pun dalam kereta je...




So memandangakan Plan A dah pelingkup.. so Plan B adelah Back to Back wayang ~


  • Jack Reacher
  • Hobbit
Menarik tak? New Year aku... pftttttttttttttttttttttttttttttttt

Jam 2 pagi baru habis wayang.... balik hotel terus pengsann

Komen :

Jack Reacher :

* X bosan, Best , Cool, Some part lawak giler.... Btw Gagah gile Pak Cik Tom cruise ni, even dah tuer.

Hobbit :

* Satu setengah jam pertama BOSAN, boleh la  3/10 aku bagi


So esok pagi jam Tujuh pagi tu dah turun nak bekfes sebelum keluar dari hotel, kiteorang ambik pakej yang ade bekfes sekali.. sbb senang lepas bekfes boleh balik terus.. 



OK untuk malam Ketiga ni kiteorang stay dekat :



Bilik Lelaki.............. Standard la kan, sebab tu kejadian manusia dijadikan  perempuan dipasangkan dengan lelaki ( nmpak tak permainan die dekat situ ) hahahaha

Ni bilik Hotel.. sepah2 pun xpe, ade orang kemas hahaha






Check out je aku dari Hotel ni... tamat la percutian 4 hari 3 malam aku...

Tapi ni la Holiday aku paling gile, setiap hari tukar Hotel.. motiff sgatttt ~

Ok, smpai sini je entry kali ni Bye3 ~

7 comments:

  1. cantik gambar depan plaza tu, meriah dengan lampu-lampu. tapi, awat sambut new year sampai layan movie 2 sekali, jack reacher tu dah 2 jam, hobbit pulak 3 jam, memang pengsan lah...best la new year jejalan, aku menepek di rumah jer tengok tibi, :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. nest haper... hujan, sbb tu tgok wayang je hahaha

      Delete
  2. tgkp gmbr lam keta sambil bergerak lagi??? murah ke hotel kat sana?
    walaupun tak dpt smbut new year da dpt dok ngn kwn2 cm tuh pun dah seronok!!!!!

    cite hobbit tak best? eee igt best naseb x gi tgk.!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tgkap dalam kereta.. sebab hujan

      Hotel murah??? xde maknernye.. ikut la standard hotel.

      Xbestttt beli CD jer..

      Delete