August 8, 2012

Iftar di singapore (>_<)/

Hye & Assalamualaikum

Whoahhhhhhh 5 hari dah tak Hupppppdate..... muehehehe. Almaklum le sibuk sikit, lately ni... travel sana sini. Dan sehari lepas, alhamdulillah aku baru sahaja disah kan Jawatan setelah setahun berkhidmat sebagai penjawat awam.. muehehehehe. Yuhuuuuu.. macam boleh mintak Transfer balik semenanjung Dah ni  :P. ( dengan harapan Dokter senang2 nak bagi transper..... nangisssss )

Ok la pasal sah2 jawatan ni nanti aku buat Entry lain la, tak best nak story banyak2 dalam satu Entry kan... Ok entry kalini tentang makanan lagi, Harussslah.. semenjak bulan2 ramadhan ni... dekat F.B ke Twitter ke( agak jer... sebab i takde twitter.. gile Kuno ) semua dok uplod gambar2 makanan kan. So aku pun nak take part dalam tu..


Ok minggu lepas aku dengan Maha Gigihnye berbuka Di Singapore, gile kan.. semata-mata nak berbuka pergi singapore. Serius tau nih.. bukan main2. Sebab kiteorang nak merasa nasi Ayam SIngapore yang sedap sangat tuuu. So aku dengan dua lagi kawan telah pun berbuka puasa di Singapore Chicken Rice. Yang terletak di Sibu sarawak.. hahhahaha. Hehehe tak pasai2 aku dapat Dose Kering menipu. ( saya menyusun rapat 10 jari.. Maap kan saye ) OK ape yang menarik tentang restoran ni, Takda kat semenanjung, aku rase la.. sepnjang aku hidup 22 tahun tak pernah jumpe lagi kat semenanjung ( bajet dah tawaf satu malaysia ) Tapi aku yakin la takde kat semenanjung.. Jika Ada bagus la boleh la korang sama2 terjah OK!.

Ok menu restoran ni harus lah... Nasi ayam kan. Cume korang boleh la pilih nak Roasted ke or Steam, AKu rase ni untk yang keberapa ratus kali dah aku melantak kat sini. Dan dismping Nasi dan Juga ayam.. dekat Singapore Chicken Rice ni jugak ada menyediakan western food, dan juga Side2 oder untuk dimakan bersama Nasi Ayam korang tu.Ala kalau kat semenanjung tu, boleh dikategorikan macam chicken rice shop la ( cume aku rase sini lagi best ). So nak cerita pun dah tak larat bulan2 pose ni.. moh le kite tengok2 gambar plak.



Mai pilih, Mai Pilih......



 Muke merangkak nak Berbuke



Sesi Brainstorming 






Sementara menunggu tuu aku snap la 1-2 gmbar SCR ni..


See konsep die Varieties.. so segala Macam boleh korang Dapat ( ye ker????? ) muehehehe



Memndangkan kiteroang datang lmbat 20 min lagi nak berbuke, so tinggal meja2 belakjang je... sebab meja2 lain dah kene reserved.. * Puihhhhh !!.
( duduk la kau kat kitchen )






.Dalam 15  minit....


Green Tea , ini aku punye.. aku suke grean tea, sebab rase segar je minum
 ( add on Mineral water... aku kan tak boleh air sikit2 ni ) )
[ ++ orang kata boleh kuruihhhhhh.... minum green tea :P ]


Green tea Lemon , ni kawan aku punye.. nak jugak lebeh skit dari aku, lemon2 bagai.... Puihhh


Milk Green Tea,ni kawan aku lagi sorang... pun beria nak susu2 bagai.





Yeayyyyyy Lauk pauk pun tibe 

Ni aku punye.. Steam punye, aku suke steam sebab, die macam mentah2 skit.. so die rase manis2 ayam tu
 ( mueheheheh mesti ade yang geli bile aku cakap camni )


Ni kawan2 aku punye Roasted ( aku tengok cam goreng je )

Dah 3 orang.. kene la tiga kan



Memandang kan kiteroang selera besar kene la ambik side2 order yang lain,




Balck Pepper Fish



Wantan




 Chiken Meat Roll



Thai BeanCurd ( beria kan nama...padahal tauhu goreng with sweet sour sauce.) Ok ni aku suke gile... sos die sedap !!





& sayur : kailan oyster sauce .... luper nak snap.. sebab mase tu dah berbuke, so aku cmpak camera tepi je... muehehehe


See aku tak tipu... kiteorang makan sayur tau.. tuuuu dekat green tea tu.


So dengan lafas 
Allahhummalakasumtu wabika amantu wa'ala rizkika afta'rtu bira'hmatikaya arhama ra'himin

Blurppppp kenyang !!!


Ok boleh Balikkk !!

Ok la smpai sini je entry kali ni... Bye2


BTW aritu I skip terawih.. (-_^)  sbb nak tgok badminton... serius sedehhhh ( bahana aku skip terawih ) !! tapi aku still bangga la.. sebab die punye game pun hebat.. kirenye basah jugak la Keti** Lindan nk kalah kan Dato LCW kita. Ape2 pun malaysia Still Love U Dato LCW.

Cume aku terpikir jika Dato LCW undur diri... mampu ke Malaysia turut sebaris dalam game2 besar akan datang????

6 comments:

  1. Amboihhh sedapnya nampak...
    Terlur dah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... biase la, bulan2 pose ni.. uplod gmbar telur mata pun dah terliur .. muhehehe

      Delete
  2. tahniah dik! Jauhnyer jalan2 cari makan sampai ke kota singa tu!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum wbth............

    tgok gambar best...ingatkan masak sendiri.....rupanya kat kedai da............

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Aidilfitri!!!!!
    Selamat bercuti dan jika pulangke kampug hati-hati di jalanraya
    Blog aku pun cuti gak ….hehhheeh
    Tapi entri tetap ada sepanjang hari..
    Cuma tak ler blogwalking …hahahahah
    Selamat Hari Raya

    ReplyDelete