October 16, 2012

Hartz Chicken Buffet @ Bintulu

Hye & Assalamualaikum

Ok entry kalini nak share satu lagi tempat yang boleh korang pergi untuk memanjakan Belly/perut anda itu. Entry ni juge macam entry jalan2 cari makan dan rentetan dari entry sebelum ni iaitu : festival layang2 @bintulu sarawak & After three . Kirenye mcm tour guide untuk mencari restoran yang best untuk mengisi perut anda yang tgah hazab mintak makan.

dan tempatnye........

Hartz Chicken Buffet


Aku kesini untuk Lunch sebelum bertolak balik ke Sibu... Aku rase semenanjung takda restoran ni, sepnjang 22 tahun kat semenanjung xjumpe lagi... if ade let me know ok !. Hartz Chicken Buffet ni berkonsepkan fastfood restaurant cume kelainannya cara hidangan adalah buffet. So seperti nama restoran ni hartz CHICKEN buffet, semestinye main course nye haruslah ayam kan3, yerrr tekaan anda itu amat tepat sekali. ayam yang dihidangkan ada tiga jenis fried original, fried spicy & roasted * ok aku suke roasted je, yang goreng tepung die mcm kepsi je... malang sekali roasted selalu je habis dan lmbat gile die refill.. tensii tau tggu.



disitu lah korang boleh menjamu mata, nmpak pinggan dan mangkuk itu??? sile ambil dan pilih ape jue makanan yang diinginkan. OK buffet sebelah kanan itu untuk Salad.. die sediakan Vege,fruit,mayo, thousand  island, so gune kan kreativiti anda untuk menghasilkan salad yang Ohsem* aku suke salad buah & salad potato je Buffet sebelah kiri tu pula untuk spagethi,nasi goreng,puding2 dan macam lagi*tak ingat.

Original chicken, puding jagung n coleslaw

Ni first plate aku.*beri perhatian First plate, korang pikir sendiri la berapa lagi plate lepas tu... muehehe. Semua nye sedap.. so mmg tak tau nak pilih mana.


Die juga sediakan ice-cream, so aku pun ambik gelas tekan air pepsi dan terus add-on aisklim atas air tu...Float ok,kau ade??? * air die semua soft drink mcm mesin dekat kepsi tuuu, so pilih la mana menjadi idaman kalbu.

OK aku tak story lagi ttg bayaran kan3?? hanya RM19++ seorang , boleh makan  ape jua dekat situ... TAPI HARUS INGAT hanya untuk 2jam sahaja. Dan sekiranya apa yang anda ambil tu tak dihabiskan akan dicharge setiap satu hidangan yang tak dihabiskan. Bagus kan konsep die, mengelakkan pembaziran... so mase ambil makanan tu jngan nak bernafsu sngatt sile berhemah apabila mengisi pinggan2 anda.

HArtz Chicken ni ade dekat kuching juge, MIri aku tak pasti... so jika anda pergi ke kuching or Bintulu boleh la cube !

Sebelum  balik, meh kite berPOS



sekian ~ BYE2

kalau teringin bersegmen sile KLIK... hik2 jngan terkezut ye  :)

24 comments:

  1. gamba 2nd, 3rd, 4th plate maneee??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesungguhnye I malu *sorok muke belakang bantal

      Delete
  2. tempat dia cntik tp jauh gila nk p..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal. singgah terus follow. jom tukar link, citer dan pendapat. kalu tak keberatan, moh singgah umh saya plakss... hehehe

      Delete
  3. yup.. baru tau je ni. sedap ke?

    ReplyDelete
  4. ada je kat kl. times square ada sebijik

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh times square?? boleh g ni... baru ke?? zaman2 kolej gi x pernah nmpak~

      Delete
    2. sunway piramid

      Delete
  5. wah.nyaman juak eh..hehehe..bah,sy follow u sini okey..:)

    ReplyDelete
  6. Macam mana ada gambar telepon tu tersesat..heheheh
    Aku rasa kat Semenanjung memang tak der!!
    Times Square.......emmmm. Melaka konpem tak der..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Show Off sebenarnye tu... muehehehe
      Ada jugak kt smnnjung, bile ade yg tegur.. google search pun bagitau. SUnway Pyramid & times square :)

      Delete
    2. kat SP & TS dh tutup gak...dulu klu kuar dh tau mane tmpt mkn nk dituju...skrg x tau nk mkn kat mane...harap pihak management buka smula kat semenanjung... :)

      Delete
  7. bro bg alamat surat menyurat bro ikhwan suhaimi. Tirana aduka ada sesuatu untuk bro.kalau sudi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhhhhhhh malu nye #tutup muke dgan bantal :)

      Delete
  8. terima kasih..
    Happy blogging cheff ikhwan.

    ReplyDelete