March 28, 2013

Nasi Lemak Tanda Balas Budi

Hye & Assalamualaikum

Eh rindu pulak nak nulis2 ni... lame jgak dah tak update entry. Sebab?? takda benda nak share , masa takda ( cehhh, bajet sibuk ) & malas nak kluarkan gmbar dari kamera. Cukup la setakat tu je alasan yang dapat aku bagi.. standard la kan .. kalau dah malas semua pun boleh dijadikan alasan .

Ok disebabkan housemate baru je berkhawin *tepuk tangan. So sudah semestinya tempat seorang isteri disisi SOmi terchenta kann.. So kawan aku nak bawak isteri die dekat Sarawak ni... So aku pun dengan pasrah dan Redho mengundurkan diri dari rumah sewa sekarang ni.*baikkan aku :P / Muntoh hijau.


Actualy tak la pasrah dan ikhlas sgattt muehehehehe.. sebab mase mule2 sewa rumah ni dulu, dalam agreement memang nama die, tak letak nama aku... hahaha so padan muke aku. Tapi die tak menghalau la, aku sedar diri sendiri. Cume aku mintak Masa dekat die, sebab kat tempat aku ni Tg.manis Sarawak ni memang kurang rumah.. senang cerita takda penempatan sangat,. Dia pun paham die kata die bagai masa sampai bulan Jun 2013

Actualy aku start cari rumah dari December tahun lepas lagi, dan alhamdulillah aku dapat satu rumah/ quartes     baru-baru ni, owner lama nak transfer Bintulu.. so aku pun dapat tahu terus je la aku masuk line.. yesss dapat suda rumah.



Future Rumah Sewa :)
* Ala-ala Desa Terchennnta kannnnnn

Quartes yang bakal aku duduk ni dekat je dengan rumah sewa lama.. haha senang cerita aku pindah barisan hadpan rumah lama aku je.. sebab rumah lama aku pun Quartes dalam kawsan aku ni jugak hahahaha. OK ini Quartes Private sector sebab tu la aku yang Gomen ni kene la jugak bayar sewa....

Ye betol, kat atas tu la rupe quartes nye... *jangan nak nganga sangat mulot itu. Ok kat sini bukan la tempat membangun sangat yang kau nak diman.. double story, semi -D, banglo sebijik, apartmen mahupun flat kos rendah untuk dijadikan rumah sewa. Ini pun dah kira cantik la ni... *kalau kat sini la hahaha.

Rumah ini ada dua bilik, satu bilik air, satu dapur & satu ruang tamu. comel2 untuk orang bujang macam aku ni duduk.SO weekend lepas .. aktiviti kemas mengemas dijalankan oleh aku dan beberapa staffmate aku. Owner lama tinggal kan sampah banyak nak mamp.... so penat jugakla kemas2 kan rumah.

So sebagai mengenang budi kawan2 kerja aku ni.. aku pun offer makan tngah hari dekat rumah Housemate aku ( sedar diri ). . Aku masak la Nasi lemak. Actualy sambal nasi lemak tu aku dah siap masak subuh2 sabtu tu... Nasi tu aku masak sebelum aku keluar nak pergi kemas rumah sewa baru . So kirenya balik dari mengemas dah boleh makan.




Benda2 Tumis aku siapkan Malam sebelum, bersih,kupas, blender bagai... ye la supaya senang esok bangun subuh2 dah boleh terus masak je.





Ini la sambal sotong yang hampir masak !! 





 Ini beras yang bakal menjadi : Nasi Lemak 





Dan Hasilnye :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))














Nasi Lemak Sambal Sotong 


Selamat menjamu Selera Reader'ssss !



Nak resepi sile pergi ke Entry Nasi Lemak aku yang sebelum ni. Cume dalam tu aku gune telur, dalam entry ni aku tukar dengan sotong.

Ok la sampai sini saja entry kalini.. entah bile nak HUPdate blog lagi mueheheheh :)


THANKS FOR READING THIS ENTRY 


13 comments:

  1. yela kan, kalau dok sana, memang aku pun jadi rajin macam ko jugaklah, lepas aktiviti gotong royong, masak-masak untuk kengkawan. kalau dekat sini, dail sajo 1800882525 tu, jap sampai lah, hehe...punyalah malas kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... dial saj,takyah nak feeling macam makcik njual nasi lemak.. pagi2 dah kena masak huhu

      Delete
  2. pergh mmg terbaik ni, baru je KA makan semalam hehehe

    ReplyDelete
  3. Amat-amat menyelerakan.....
    Nasib baik jumpa rumah...syukur alhamdulilah

    ReplyDelete
  4. ok fine! anda buat say terliur gila..haha...

    ReplyDelete
  5. salam chef terhebat kita
    Nasi lemak?

    ReplyDelete
  6. sambal sotong yang nampak menyelerakan... yum yum...

    ReplyDelete