February 15, 2013

Cuti yang tertekan !!


 Hye & Assalamualaikum

Entry ni hanya untuk mengadu domba kat hampa semua je, Baru2 ni kan semua bercuti di kampung halaman masing2 kannn.... Malangnye aku tak, yer aku tak dapat balik sebab kene cover kawan yang bercuti khawin.... so selama 4 hari cuti CNY tu aku kene la bekerja.. sumpa tak boleh & Blah.. bekerja dikala semua kawan 2 bercuti melebarkan isi padu badan masing2. berbulu bebbb... So aku kerja la macam biase, clear dokumen, tggu call kalau ada kapal masuk... Stressssss !!

Dalam cuti tu jgak la.. kak yang (kakak ke3) aku asyik update instagram pergi situ sini dengan family..ehhhhh perlu ke????? stresssssnye. CNY yg lepas satu family berkumpul.. kecuali aku.. bile jadi macam ni, aku tiba2 jadi homesick gila.... tapi ape boleh buat, telan jer la...

ni la aktiviti sepnjang cuti yang tak cuti itu..




Kene monitor kapal2 luar negara yang masuk ke perairan sarawak (tg .manis ).. monitor dari sudut kesihatan la.....
*kau kene la pi tgah laut ( naik  speed boat yang terpacak, kalau laju gila tu ) untuk pnjat kapal2 mcm ni.. #kadang2 rasa kagum dengan diri sendri. 



SO memandangkan cuti CNY kebanyakan kedai2 makan tak bukak ( bukan bnyak pun kedai makan ,2 buah je pun ) takkan bukak... so waktu2 macam ni la skill2 masak korang harus dipraktikkan... aku ambik je la ape yang ade kat freezer untuk memberi sesuap nasi dekat diri sendri ni


Sotong goreng kari 

Actualy aku nk goreng dengan kunyit jer, tapi boleh plak tak jumpe serbuk kunyit dekat mana... yang aku jumpe serbuk kari, so bedal je la kannn.. 

Cara : bersihkan sotong, lumurkan sotong dengan garam dan serbuk kari secukup rasa... goreng sehingga bau kari naik..






Bile dah petang2 skit tu,,, agak2 dah taktau nak makan ape kan untuk makan malam... kite makan yang *ASBOL/asal boleh je... so aku beli la roti pau kosong then makan dengan ice-cream...... eeeehhhhhhhh sedih nak mampus hidup aku waktu ni.... mase ni la homesick aku makin terase bahangnye...


bile dah bosan2 tu.. aku lukis2 itu ini, kan mmg hobi aku design2 baju.... tapi petang tu, idea mcam hampehh je... bile aku tgok design aku sendri : "eeeeee tolonglah, macam baju mangsa fashion je".. so di sebabkan aku homesick  aku terlisan kan rase homesick aku dan aku uplod dekat instagram lagi





Itu lah kesah cuti aku yang menyayat hati ... korang mesti best kan cuti, kesana sini..... ape la nasib ~

Bye , happy weekend reader's  :)

aku dapat on9 dekat ofis je, itupun kalau free.. sebab berukben dah smpai limit*donlod movie x hengat. sorry tak dapt bw.

11 comments:

  1. lawatan di pg jumaat yg damai
    Relex..2 bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betoll... mari tido hilangkan stresss

      Delete
  2. Melihat kartun....tak dapat gambarkan stress awak...kikikikikiki

    ReplyDelete
  3. pasangla unifi bro, baru sonok download.tambah dengan idm pulak, hampir setiap hari aku download, haha...serius beb, best giler cuti CNY ritu, jumpa kengkawan lama, makan-makan, pastu main ps3, perhh...memang best la (motif: saja nak tambah tekanan lagi) heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cehhhhhhhhhhhhhhhhh mencik gile weiiiiiiiiii ~ hahaha

      Delete
  4. stress dan kehidupan kita mmg salit berkait kan.. so saba ajelah hehehe

    ReplyDelete
  5. ala kasihan nyer dia...stress kena keje...remy pun sama masa CNY tu...keje jugak....

    ReplyDelete