November 12, 2012

Bye2 korang ;)

Hye & Assalamualaikum

Entry harini nak mengenang nasib diri, alahaiii... Baru2 ni kawan2 aku yang betugas di sibu, telah dengan bangganya meninggalkan  aku terkontang kanting dekat bumi borneo ni. Diorang dua orang ni dengan berlagaknya dah dapat transfer semenanjung. Maksudnye.... aku sebatang kere kat bumi borneo ni.*sampai nya hati korang.

Diorang sudah pun  mule bertugas di semenanjung awal bulan 11 haritu, tapi sebelum diorang transfer.. sempat la jugak kiteorang berpicnis sebelum nak berpisah. SO sempat la aku sajikan few menu untuk diorang ingat kawan diorang yang masih tinggal di Borneo ni (-______-).

Actualy diorang dah mintak transfer sejak mule2 diorang kene campak kat sini, so setelah seahun lebih.. permintaan diorang dimakbulkan. Aku?????? aku tak apply pun...( so.. Padan Muke Untuk Ku ). Bukan ape, selalu nye orang kata, keje gomen ni kalau belum cukup tiga tahun takperlu la beria nak transfer. kompom2 tak lepas. So aku sebagai individu yang perihatin.....malas nak serabutkan kepala dokter dengan surat penukaran aku, malas aku nak serabutkan kerani2 kat sini dengan soalan : saya nak buat pemohonan penukaran , macam mana ya?.. dan sebagainya, sebab aku yakin pemohonan aku tu akan dipandang enteng je ( sesuai ke term tu??..hahaha). Jadi aku kuburkan je pemohonan aku tu.

Disebabkan aku rapat nak gile, dengan diorang ni.. macam " My New BFF Paris Hilton", ok reality show ni memang tak ley blah, tau la pomfuan ni bnyak duit.. sile la, logik skit... boleh ke nak cari BFF cenggitu. Aku rase yang die dapat dari program tu bukannye BFF, tapi "Tukang Ampu"..

OK sambung balik..

Bile dah rapat tu, terase jugak la diorang takde... bile aku nak berpleseran dekat sibu tu.. dah takde dah kawan. bile nak makan .. dah takda dah kawan. Cerita sedih: Sabtu lepas , aku keluar sibu.. then mase nak makan tengah hari boleh aku nak text kawan aku ni : "wei jum keluar makan"..tetibe aku teringat yang diorang mane ade kat sini dah. ... (-____________-). sampai nye hati korang...
So insyaallah tahun ni, aku pulak apply transfer... sebab aku nak transfer pun sebab nak futher study tapi bukan full time.Lagi pun mak dah bising .. " bile kamu nak pindah, mak abah ni dah tue" ... eeeeeee i is tak bleh la bile mak gune ayat2 cenggitu, mule la nak *hujan. Tapi abah rileks je... abah kata keje je lama2 kat sana tu.. *haaaa bertapa cool nye apak aku. So aku harap korang2 yang baca sile doakan   surat penukaran aku itu di approve ok !

Sini ade sedikit Eyecandy ntuk korang, *Pinic / majlis perpisahan

 Due orang tu adelah : Ana & Syamin ( yang depan sekali ni )
Yang lelain tu staff Sibu :)











ok mase picnic ni aku masak Nasi Ayam & Bergedil.. nanti aku share resepi ok.

AKu just nak Wish Good Luck Dekat korang,di tempat baru  :) 

* Ana kene transfer kat JKN #fadan muke hahahahaha.... makan la semua report2 reten2 tu ;p







12 comments:

  1. jauh di perantauan la baru seronok balik kampung. feel tu penting, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermmm mmg Feel... Kaya airline2 kat malaysia :p

      Delete
  2. ye ke... siannya... cecepat la apply.. selamat berjaya....

    ReplyDelete
  3. pic2 yg cantik, mana2 pown kita boleh cari kawan dik asal sja kita x bnyk songeh hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... orang kat sini semua freindly dengan saya. actualy nak transfer pun sedih kot :)

      Delete
  4. huhhhuhu...cdey gler la cter ang nie.....ase cm nk ngis jer....cfrm klu ana sndri yg bce da hjn lbt da die kt umh tue.... huhu...sbr erk korang ala t ble free2 jmpe la taw...

    ReplyDelete
  5. Hihihi...tu ler tak apply awal2.....

    ReplyDelete
  6. sedih jer baca :) takpe ima tlg doakan yerrr...

    ReplyDelete