November 6, 2012

Best X Best Cuti kali ni !

Hye & Assalamualaikum


Wahahahaha, i is terharu melihat peningkatan follower dan pengomentar2 baru di blog aku ini. Masehhh ler, even dah seminggu lebeh tak HUpdate ( cuti, blik semenanjung, harusslah focus cuti jer ) ade jugak penjenguk2 setia  :). ade yang komen2 pasal resepi2 tu Masehh ok !

OK la nak story skit ttg ape yang best dan tak best cuti kali ni :).  aku mulekan dengan yang tak best Dulu... Memandangkan umur aku yang makin vetean ni " 22 tahun "  ni.. aku telah didapati menhidap rabun jauh yang tak keterlaluan *ayat nak over. tapi silau agaki tinggi... actualy aku rabun mase standard 3 lagi... mase tu terasa budak bijak pandai snagtt sbab pakai Spek *xley blah :P.  tapi smpai form 2 camtu aku dah tak pakai spek, sebab rabun aku macam hilang... OH ajaib !! syukur alhamdulillah... mesti abah aku pun bersyukur sebab kos nak buat spek aku setiap tahun dah boleh cut. Sebab ape ade peruntukan setiap tahun???... sebabnye aku akan kekal dengan satu2 spek tu paling lama setahun...... lepas tu mesti patah, hilang, calar balar... and what so ever.


tapi baru2 ni, bile nak drive je... aku macam orang baru nak dapat Lesen L je mase memandu.bile drive je, posisi aku akan : dada rapat nak Mamp.. dengn stereng kete(sebab tak nmpak )...*bile waktu malam je. so aku decide nak mengorban kan duit ringgit aku di kedai cermin mata yang berdekatan, iaitu focus point yang terletak dalam Giant tambun,IPOH*xtau penting ke tak point itu :) . 


lepas seminggu jer, siap le .. so ni la BFF terbaru aku. You are My freind specky. * terase tuer plak berspek ni.

APe yang tak best tentang cerita ni... mase kat airport sebelum aku fly balik ke sibu tu, aku tertinggal casing die kat airport. yang lagi x best aku hanya sedar bile aku dah smpai rumah bujangan aku. Stresss die malam tu smpai aku pening2 kepala, tidor awal, siap telan Uphamol sebijik 2 sebelum tidur. Gile tensiii! mengadu kat mak.. bukan dapat kata2 manis... perli2 perlian yang aku dapat. aduiiiiii...


lepas ni nak beli spek murah2 je.. kalau hilang pun tak la meroyan sngatt. baru la aku paham perasaan abah aku dulu bile aku : "abah spek ewan hilang la", "abah spek ewan patah", "abah boleh tukar spek tak?? cermin die dah calar giler". sesungguhnye aku taubat laaaaaa.


AKu malas nak meroyan or bersedih lagi... nak cerita2 yang best plak :)


Dalam cuti ni ada bende yang aku buat, yang tak pernah aku terpikir akan aku buat sebelum ni.

  • Jadi photographer untuk majlis pertunangan orang
  • Jadi Annas easkey wannabe ( photographer )


hahahaha... nanti akan ku buat entry khas untuk citer2 ni ok.



ok la akhir sekali sebelum habis nye entry kali ni, satu lagi citer best ialah ... aku dapat souvenir dari japan, jipun, japang.. sebab baru2 ni kawan aku praktikal kat sana untuk 2 bulan cenggitu kalau tak silap. Die ambik degree dalam kejuruteraan petanian biosistem dekat UPM.Kiteorang kenal sejak form 1 lagi smpai la sekarang... Nama diberi Naszerin Shah, or you can call him Yen.. hahahha MAsehh yen atas Gift itu !


ni gegambar die gi jepun, curik je dari F.B die





Ni pulak gift yang aku dapat  :)

Pin tie & handphone accessories
Masehhh yen  :)




ok sebelum aku tamatkan entry kali ni... aku nak buat sedikit teaser untuk next resepi yang aku nak sharekan ok !!




BYE 2 :)






12 comments:

  1. untunglah dapat barangan dr jipunggg.hehe

    ReplyDelete
  2. nak resepi kat bwh tu ja..kek ke?haha

    ReplyDelete
  3. terer giler wan,siap buat kek lagi.dah boleh masuk master chef dah ni :)

    ReplyDelete
  4. nak spek cm tuhhh hehe..
    kamu hilang casing ke spek? *confiuss


    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. hilang casing la... tapi sebab harga die tu.. sebab tu meroyan sekejap ~

      Delete
  5. wah padat giler aktiviti even cuti2 ye !.. kek tu mesti mabeles ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus padat... mabeles ke?? kek biase2 je kak :)

      Delete