September 10, 2012

Raya Oh Raya 2 - photoshoot

Hye & Assalamualaikum

Entry ni Rentetan dari   : Raya Oh Raya 1   haritu, setelah sekian lame tak hupdate kannn. maklum ler cuti raya.

Ok entry harini tak bnyak cerita more kepada SHOW OFF dan "bajettt je lebih ". sebab entry ni akan dipenuhi gmbar2 raya jer. Hari raya kan haurslah ade gmbar...untuk dikenang-kenang, dah menjadi adat resam keluarga aku untuk bergambar dipagi raya (selepas sembahyang raya + lemang 2-3 ketui dengan rendangg mak yang... slurpp tu ). Alaaa korang pun mesti piling2 retiss dipagi raya yang mulia  tu kann???



First Day Raya :-

Selepas sembahyang raya, balik rumah makan2 jap isi perut yang dok bunyi2 mase kutbah lepas sembahyang tadi...(nmpak sgatt X kusyuk dengar kutbah ). BTW ni first aidilfitri yang aku ade rase sebak (tak tau sebab ape ) mase takbir, sebelum sembahyang tu. Lepas je perut terisi, kiteroang satu famili, actualy bukan la satu family.. kakyong x raya sama, sebab raya dirumah mentua. Tapi itu tak mematahkan semangat kami untuk beraya. 

Sebelum gerak, seprti yang dijanjikan harus lah photoshoot piling2 retissss dipagi raya dulu. Malas citer bnyak meh tengok ( kalau nak la... ) hahahaha.





Mak & Abah 


Kak Ngah

Kak Ngah & Abg Ngah

Kak Yang

Lagi !!!



Itu SEBAHAGIAN je, ditegaskan sebahagian. Ok la lepas berpeluh2 posing sana sini... JUM Ke rumah Opah. Tahun ni First Day Raya giliran Rumah Opah Belah Mak, @ Sri Kundang a.k.a Tasek Biru Selangor.
Tapi kiteorang balik hari je.. petang jam Enam balik ipoh balik. Sebab Esok nak beraya di Kampung Abah plak.



Second Day Raya :-

Pagi2 lagi dah gerak ke Paris.. haaaaa Kau ade??? kampung kat paris. Ok aku tipu..  Kampung Abah dekat Parit Perak ( bukan Parit @ Longkang Ok ). Dari dulu lagi aku kagum dengan kambpung abah... sebab dari Jalan masuk nak kekampung ni.. semua sedara abah.. kirenye satu kampung tu semua sedara abah ( so boleh bayang tak??? bertapa kerassnye perut ku ini melantak sana dan sini ). Dalam kesibukan aktiviti salam bersalaman dan bertanya khabar * sumpah aku tipu.... bnyak makan je lebih. Sempat juga posing sana sini untuk dibawa pulang sebgai kenagan*ayat cam darjah enam buat karang enam perenggan je.


Sebelum gerak tu, sempattt lagi haaaa....







Jum Masuk Kampung...Sawah menghijau !!







Gigih Mak Jalan kaki... kiteroang naik kete je ( nak tgok kawasan katenye )





 niece Amirah Syafiqah ( anak Sulung Kak Yong )




Nephew Amsyar Yadi ( Anak bongsu kak yong ) * Ngeriii... boleh basah baju jaga budak ni







See depan rumah orang mane  pun jadi... ni la Family kak Yong.






No komen....


dalam lewat petang jugak la smpai rumah. gile naik kejang2 kaki drive sehari suntuk. Sejak aku dikurniakan Lesen En Abah.. memang suke membuli aku untuk drive kesana sini *tensiiiiiiiii. Tapi ok jgak la... En Abah bawak kete saling tak tumpah macam cerita Fast & Furious.. so anda akan dengar la Pn Mak dok mengucap dan bising2 di sepanjang perjalanan. Memandang kan Aku ni pemandu Berhemah dan sopan santun.. memang tiada bebelan sepnjang perjalanan.

Ok la smpai sini je entry kalini... next entry will be, My Open house untuk kawan2 je... owhhh sngatt gile malam tu. nnti aku aku share insyaallah.

Bye !!

8 comments:

  1. tq share. suka tgk one happy family mcm ni

    ReplyDelete
  2. wahhh siap posing kat skutter lg.... cantiknya kampung die....

    ReplyDelete
  3. Salam kenal, suka betul dengan kenostalgiaan gambar2 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juge M.Wardah... suke??? hehehe masehh !

      Delete
  4. kenapa ta photoshoot kat sawah tu *sawah ke? nampak cam banyak lalang kat tepi tu. Anyhow, gamba kucing tu lawo

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... mmg bnyak lalang pun, lawa?? masehh :)

      Delete