August 3, 2012

Kata Ending Dejavu Di Kinabalu

Hye & Assalamualaikum

Ok Entry kali ni macam tajuk kat atas tuh, "DEJAVU DI KINABALU", Ok aku suke dengan cerita pada mulanya sebab tajuk dan soundtrack die yang menangkap hati ni ( gile jiwang... geli !! ). Tapi bile dah di follow2 not bad cerita ni, kalau tak takkan la aku siap buat  Review : Dejavu di Kinabalu masa mule2 cerita ni ditayangkan dulu0dulu kan. 




Apa yang aku boleh komen cerita ni, Best dari segi jalan cerita, quality gambar die sgatt nmpak macam dalam filem & pelakon2 die juge hebat. So semua-semua faktor ni memang menguat kan cerita ni. Dan cerita ni juga buat Sistem SMS supaya penonton boleh memilih Ending story ni macam mana. maksudnya BAZLI with Nadirah OR Ammar with Nadirah. Bertapa hebat nye Market si Nadirah ni ( dah la sengalll... geram je aku tgok nadirah dalam ni )

Dan malaysia telah memilih :-

Bazli feat Nadirah


kesian kat Ammar, kahkahkahkah ( Padan Muke )

Kirim Salam je la kau Ammar ~



Ok lepas ending dengan Bazli ditayangkan semalam, bnyak la negatif feedback yang aku bace kat fesebuk, itu la ini la.. tak best la, tak kemas la, tak itu la , tak ini la.. saya suke ammar la n What ever la kan... tu la, lain kali undi bnyak sikit okie :) . OK even aku sokong bazli ( Tak undi Ok, buat naik  bil phone aku je ) aku menyokong dakwaan Public yang mengatakan Ending semalam HAMPEH. Lagi2 part yang bazli ajak ammar datang ke majlis pernikahan sekadar sebagai kawan baik ( Gile .... X Logik OK ). OK lepas aku tengok Ending Ammar & Nadirah kat Tonton.com baru aku paham kenapa ending Bazli dengan Nadirah Hampeh...  Sebab cerita ni aku rase la Pada asalnya  memang dibuat ending  Ammar dengan Nadirah.... dan bukannya Bazli dengan Nadirah


Sebab tu kalau korang tengok eding Ammar dengan  Nadirah lebih kemas.. sebab cerita nye memang macam tu sejak azali. Cume ending Bazli ni diolah bagi memenuhi pemintaan SMS penonton, dan ending bazli hanya lah di Paste kan selepas scene yang Bazli pergi Kejar Ammar ( macam pompuan ammar ..nak lari2 pakai teksi ) mueheheheheh maaf kan saya Die Hard Fans Ammar. SO kirenye nye Ending Bazli ni hanya lah Di paste kan ke atas ending sebenar,  AKU RASE LA.... sebab tu nmpak cm pelik sikit ending semalam.


Khas Buat Die Hard Fans Ammar :


Apa2 pun lntakla Nadirah  kau nak khawin ngan sape2 pun... kan muehehehehe. Cume ending Nadirah dengan Ammar sedih sikit la, Bukan sebab nadirah mati, sebab terharu dengan Ucapan Bazli pada nadirah " ni pengorbanan terakhir saya untuk awak sebagai tanda cinta saya "..... Dan ade yang cakap, dan aku sendiri cakap, Wujud ke Insan sebaik Bazli ni???????... Aku mewakili kaum ADAM mengatakan " WUJUD" cume susah nak jumpe... ye la,buat benda baik mana nak diheboh-heboh kan.. kalau buat benda jahat ye la nak diheboh2 kan , kalau boleh cerita 10 tahun  lepas pun nak diungkit kalau benda jahat.

Curi Rotikaya, punye.. masehhh Roti Kaya


Ape2 pun Good Job Erma Fatima untuk cerita yang Ohsem ni,Ok la smpai sini je entry kali ni.. Bye2

P/s : kakak belogger Kesuma Angsana mesti panasssss je bace entry kali ni.. ye la die Big Fans Ammar.. hehehehe Sorry kak ! ( tak ley marah2 kak, pose2 )

10 comments:

  1. Walau apapun komen , KA ttp sokong Ammar Ammar Ammar ( sebab ni nama anak bujang KA hehehe) dan satu lagi TZ tu cam x sesuai je ngan NO Ha Ha Ha

    ReplyDelete
  2. wahhh ramai giler blooger review drama ni..ending hh xsmpt tgk..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan risau, tonton.com & you tube ada, semua dihujung jari anda ~

      Delete
  3. TIZ ZAQYAHH SESUAI GILER KUT NGAN NAZIM OTHMAN :) CUTE JERR:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Even saya sokong Bazli, tapi honestly.. agak cam kurenng skit Baz dgan Nadirah

      Delete
  4. Bru pas tgk, mmg lg best n sdey final alternatif ni sbb heroin mati kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer.. mmg lagi best, nangess X ??? hahhaha

      Delete