July 22, 2012

Tahun Kedua Ramadan di Tempat Orang

Hye & Assalamualaikum

Even terlmbat sehari dua nak wish jugak kat semua ...


Selamat Menyambut Bulan Ramadan
moge Ramadan Kali ini, lebih bermakna dari 
ramadan sebelumnya.

IKHLAS : Ikhwan Suhaimi



Hahahahahaha, confirm ade yang caci hina ni, tgok gmbr syok sendri..ngeh3. Oit Bulan Ramadan... jage mulut tau... ( stresss leteww xleh nak maki2 kat sini ) hehehhehe


Ok Entry kali ni, bukanla entry Resepi mahupun Entry Jalan-Jalan Cari Makan SDN BHD.  Tapi Entry nak berkongsi rasa. Ok 18/7//2012 genap la setahun aku bergelar penjawat Awam dan  setahun jugak di bumi Asing (sarawak) ni. ( Nakkkkkkkk transferrr balik semenanjung ) hahahaah, itu la yang selalu aku rase setiap hari. Tapi memandang kan Aku tak mempunyai "KABEL" yang besar, untuk memudahkan aku di transfer ke semenanjung so aku masih Setia menunggu di sini.Kalau nak tau aku kerje ape... Sile la  KLIK. Sorry kalau bahasa macam harremmmm sikit dalam entry tu.. sebab Amatur lagi maser tu.

Setelah genap setahun aku bekerja kat sini, aku rase ok la tempat ni.. tak happening, tapi aman. ( Pleaseee KKM send me back to my hometown ) hahahahahha. Dan tahun ni juga adalah tahun kedua aku berpuasa dekat sini, Dan Komen aku : TAK BESTTTTT. takda bazar, masak sendiri je.. maklum la tempat aku ni agak pinggir sikit. Nak g bazar kene pegi SIBU ( Sejam perjalanan ) Kau mampu ????. Setiap kali aku cerita kat mak, mesti mak gelak je.. ( rase nak tepuk2 mulut mak... ngeh3, maaf zahir batin mak ) Mak cakap ade hikmah tuu. Tapi takpe kat sini Berbuke awal... menangis la korang yang kat semenanjung tengok aku berbuke dulu muehehehehhee. Masa bulan2 puasa ni  Aku  suka telefon mak, berbuka menu ape harini?? itu?? Ini??... semunye sedap2..... tensionnnn gile. Untuk meringan kan ketensionan aku, mak siap bagi resepi kuih "badak berendam " kesukaan aku. Kalau Dulu, aku siap ugut ( letak pisa dileher) mak aku untuk buat bende ni. Tapi sekrang kene buat sendiri ( Oh my,deria manja aku makin berkurang ) heheheh Nanti aku Update ek.. resepi tu. tunguuuuuuu !

Ok la, memandangkan minggu  ni Oncall, tak bnyak boleh Update Blog..Sorry kalau yang segmen2 tu aku lmbat balas ek.hehehhehe. Ape2 pun... U are still my cool blogger.K la bye2... hari ni oncall lagi, n ade lagi kapal :-




Jum Panjat Kapal.. ade kapal korea tau ( sesape Gurl2 yang die hard fans K-Pop tu boleh leave your Numbers down there, then i will pass it to your Oppa )



K la bye2..


* Moge tahun depan aku berpuasa di semenanjung ( pleaseeeeee doa2 kan ye )


8 comments:

  1. aminnnnnnnn..kesian jauh dr family..tp at least "hilang deria manja"

    ReplyDelete
  2. ala sedihnya berjauhan..tp takpe,demi mencarik rezeki..sabar ye..:)salam ramadhan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan3.. demi mencari rezki !
      Salam Ramadan ZAxx :)

      Delete
  3. mudah2an dpt transfer kat semenanjung..nnt leh mnambah kemanjaan ye lg :p takpe ikhwan..lelaki.di tuntut utk travel2 ni :) slmt berpuasa.dan slmat bekerja panjat2 kapal! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2-an, ayooo dah tue dah nk tmbah kemnajan.. kalau sweet 17 takpe la. Selmat berpuasa Ayut, nak kirim salam tak??? ngeh3

      Delete
  4. berpuasa tu dimana2 ponw sama je pahala dan ganjaran nyer dik asalkan kita ikhlas dalam melakukan ibadat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer betul jgak tu.. hehehe Thanks kak !

      Delete