July 26, 2012

Hadirnya Student Buat aku Terase Tua :(

Hye & Assalamualaikum

Ok harini nak share macam mana perasaan aku first time handle "Student Practical". Ohmy... memorinye, kalau dulu ....




                                                                     FLASH BACK


1 tahun l/2  Yg Lepas. ( aku : student practical )

Dulu masa praktikal dekat Pejabat Kesihatan aku dengan PracticalMate aku semua dok terkedek-kedek,  penuh kan Buku Log dengan tanda tangan PPKP yang bertugas.. menandakan aku dah buat assignment untuk Unit yang aku dah belajar dari PPKP tersebut. Ape tu PPKP ???  ( Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran ). Bnyak juga yang aku dah belajar dari semua PPKP di Pejabat Kesihatan Klang & Banting. Thanks En2 & Puan2 & cik2.. hehehe. Alhamdulillah aku pun dah dapat Title tu sekaran, aminnnn


HABIS FLASHBACK


Student datang di Pejabat Kesihatan Pelabuhan Tg.Manis Sarawak ni ( tempat aku kerja ) dalam dua minggu lepas la kan. So tak puase lagi masa tu.. Diorang datang pun dalam 3 hari je, ye la.. Port bukan la satu Unit besar macam dekat Pejabat Kesihatan Daerah.. lagipun bukan semua PPKP akan bertugasa Di Port. Ikut nasib la... Dalam Tiga hari, tu diorang ni didedahkan dengan UNIt vektor, Unit perkapalan dan Unit food ( pengimportan makanan luar ke dalam negara ) semua2  benda ni kene ada pantauan dari Kementerian Kesihatan.. So benda ni la diorang kene blajar unutk bersiap sedia untuk menjadi penjawat awam nanti ( Cepat2 masuk kerja ye adik2... ganti Abg senior kat sini, sebab dah tak sabar nak transfer balik semenanjung ).

Dan Alhamdulillah aku dapat student2 yang Ok, tak kerek( poyo/selenge/or what ever la ) kalau tak.. memang aku tolak dari kapal Titanic tu masuk laut mase aku ajar diorang naik kapal nanti.ngeh3.Umur pun ok, ade yang sebaya dan mude dan ade jugak kakak bagi aku.

Jum aku perkenalkan Student2 yang cantik2 lagi Hot ni ( cantik ke??? Hot ke??? .... PUihhhh skit ) :-


Ni la diorang, yang "Gile Kamera" habis aku pun terbabit..


Tersesat di kalangan Student ( oh tue nye aku, bile ade Student di sisi )


Kalau Tadi X jelas, ni jelas sikit 



Yang kat bawah ni ( persis cover Album, siapa ade name diorang lagi..malas nak type name2 bebudak ni )







Gile kamera kan Diorang... aku rase kalau kmera aku beratus Gig pun boleh habis.
Actualy aku yang suruh diorang pos itu dan ini, dah diorang pun mcm merelakan je, aku mmg suke tangkap2 gambar ni..lagi2 bile " setiap gambar, ada cerita " By:- Yuna... hahahhaha


Ok jum tengok pulak, ape jadi bile aku bawak diorang pnjat Kapal !
( gambar kat bwah ni, gune phone je.. sbb tu hareemm skit Quality )



 See aku dah ckap, diorang ni Agak Gile Kamera 
( ni pun aku bawak diorang dekat Kapal yang dah berlabuh kat Pelabuhan, nak bawak pergi yang tgah laut karang... ade yang fobia jerit2 plak kannn. Ini pun muke dah habis pucat masa pnjat tadi )






Aku yang nak dekat setahun pun tak pernah bergambar dengan Kapten Kapal.... 
( kene bawak balik Philippines baru tau , maklum la kapal filipina )






Haaa itu je la cerita Entry kalini, Diorang pun dah berjaya, practical kat sini dan cop/stamp aku pun dah tersemat dalam buku Log diorang ( hehehe, dulu mase kecik2 teringin nak ada cop/stamp sendri..mase tgok cikgu cop/stamp kat buku2 latihan ) So diorang pun dah berambus balik ( hahahahha ), ke Pejabat kesihatn Daerah Mukah bagi menyambung practical yang masih berbaki berbulan lagi.. ngeh3 Azabb la korang huhuhuhu



Moga korang Success Final nanti, hanya tinggal beberapa bulan lagi nak habiskan praktikal then lepas tu Final exam, SO all the best Ok. Cepat2 kerja.. ganti aku kat sini.. ( nak balik semenanjung ).hehehe.
Terpakse mengaku, yang korang buat Opis yang macam Rmah Mayat sebelum ni ( sunyi sepi ) tapi dengan ade nye korang ade Seri sikit la walau 3 hari. ( nak jaga hati je ni.... ngeh3 )

K la bye2


Selamat Menyambut Bulan Ramadan
Moge ramadan kalini lebih bermakna dari sebelumnya

IKHLAS : Ikhwan Suhaimi


25 comments:

  1. xde yg sangkut dihati ke dik hehehe

    ReplyDelete
  2. terima la kenyataan..bahahha!..eh naknak sorg..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhhhhh... rase nak terjun laut je. Hamboi2, nak sorang... semua dah ade cop di dahi, harap maklum.

      Delete
  3. Tumpang tanya...ni course apa erk?

    cam best jer dapat naik kapal besau tu kan..he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Course Kesihatan Persekitaran.. :)

      BEST????? ni kapal yang dah berlabuh kat pelabuhan... kene yang kapal tgah laut pnjat pakai Tali.. Baru tahu erti best. hehehe

      Delete
  4. wah..seronoknye kerja kat kargo kapal kan ni?.ramai aweks..hehe..salam ramadhan ikhwan:) slmt berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Cik Pink.. Kargo. Ni student je, kalau takde student... susah la nk nmpak aweks..

      Delete
  5. Gambar yang cantik !!!!
    Rajinnya bawa keliling tempat kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camera murohh je ustat Anif, hahaha sebab diorang pompuan tu yang bawak.. kalau lelaki.. buat taktau je. ngeh3

      Delete
  6. wahh smue hot-hot.. =) klw ur students boleh sedarkn kita yg kita da tua, it's better kan so kite tau yg kite da capai tahap where dulu kite gain experienced kn but now turn kite plak share experienced kt diorg.. tak ke bangge namenye, tahniah cikgu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baekkkkkkkkkkkkk Cik Natasha.. hehehehe

      Delete
  7. waahh!!bestnye.. praktikal tapi cam makan angin.. kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best ke?? hahaha
      Knpa nmpak mcm makan angin?? sbb ade pntai??. ye la tmpat saya kerja ni mmg dekat dgan laut.

      Delete
  8. MANIS MANIS
    blh plh buat calon
    haha

    ReplyDelete
  9. seronoknya ke tanjung manis :) dah tak rase attachment langsung dah..rasa mcm percutian indah kot~ haha..thanks byk2 wan (^__^)v

    ReplyDelete
  10. haaa lawa lawa gambauuu
    salam ramadhan beb

    ReplyDelete
  11. lawa gambar2..tangkapkan gambar niera kawen nnt boleh?hihi:)
    anda ditag!
    jom join cepat!!*mukapaksa!*
    www.aisyahhumaira.com/2012/07/segmen-saya-ingin-hadiah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi, kalau gmbar khawin kene serah pada yang Pakar la.. saya ni sekadar photog jalanan je.

      * ermm insyaallah, kalau tak complicated mesti saya JOIN. :)

      Delete
    2. Ololo...anak murid cikgu...comey belaka...

      Delete
  12. Ikhwan..taqiee tag join segmen..:)
    klu rajin Jom la Join skli bg meriah..
    http://taqieeummu.blogspot.com/2012/08/segmen-blogwalking-august-by-jaja-sutera.html

    ReplyDelete