July 17, 2012

Festival Borneo yang mendukacita kan !

Hye & Assalamualaikum

Ok entry kalini nak bercerita tentang projek baikk punyer Ahad lepas. Minggu lepas telah berlangsungnya Festival Borneo selama seminggu dan berakhir pada Ahad lepas. So aku dengan geng2 sekalian telah pun Planning baik punye untuk Menyibukkan diri  di majlis penutupan festival tu.

Kami pergi ke Sibu dengan menaiki dua buah kereta, pada mulanya sebuah sahaja.. My-v aku tu la jadi mangsa. Alih2.. aku mendapati My-v aku agak lelah nak carry 5 orang dewasa yang size nye ..ermmmm takyah nak cakap la. So kami pakai 2 buah kereta.

Perjalanan yang mengambil masa sejam tu... kami ditemani hujan je (bagus laaa... bersih sikit kete aku muehehehehehe).

Ok memandangkan aku baru je setahun menetap di Bumi Sarawak ni.. so ini la first time aku datang Festival Borneo ni...Berkobar2, teruje gile... semua ade la. last2 bile smpai je... kat festival tu, aku tetibe Lost.. segala harapan dan gambaran mengenai festival, cthnya :- semburan api dari mulut2 orang (gile kan diorang ni..tertelan petrol baru tau ), PerArakkan Gajah, kereta-kereta berhias & Maskot2 comel (boleh la aku peluk,tumbuk & tangkap gambar then uplod kat fesebuk).Semua tu hanya lah khayalan aku sahaja (hebat tak expectation aku)... sesampai je aku kat sana. aku tgok yang ade jualan barang2, gerai2 makan, auto show dan 2-3 buah pentas yang penuh alat2 muzik tapi takda pun orang buat persembahan. Tapi yang aku pelik... Kunjungan orang malam tu, ramai giler.

Ok la memandangkan aku kecewa, aku malas nak taip bebanyak, Jum tgok sekitar Festival Borneo yang X Ohsem ni :-



Sekitar Festival .....












Nak jugak Posing... (layankan je)









Oh My bende ni... Nostalgia gile..... ( tak naik pun, sebab semua yang datang macam tak pernah naik bertolak-tolak..... SO NO THANKS !! je la )















Hope Bro ni tak saman aku, terselit plak gmbar ni.. aku publish sebab nmpak Style ( merenung di kala kesibukan dunia )..









 OK trade mark Sibu Sarawak adalah.. Swan,angsa,itik..ermm ntah aku tak sure tapi ni la die ~








Posing lagi..... ni la konsep "kamera aku, gambar korang".. so sweet..*puihh! hahaha








 Keep Clean Everybody !!








Makan Malam We"oll, sebab nak makan kat gerai die macam tak selera... "sik nyaman" org srawak cakap










Aksi 18 tahun ke atas !



Tak main la panjat pokok... budak zaman sekarang panjat Statue terussss. baru nmpak Urban.




Cantikkan seni yang terhasil :-   :P



Sekian la yup !

Bye .

* Ok tahun depan... Konfem Xkan pergi dah~

14 comments:

  1. Wuuuuu~ sate...lapo sudaa...tak lunch lg niyh. hihii....

    ReplyDelete
  2. syok makcik yg berdiri kat tiang tu kan ;)
    cam best je festival tu.. alahai, jauh sgt nk terbang g sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... Xde ape pun, Tgok gmbar pun dah cukup babycomel :)

      Delete
  3. Keep clean ..hehehehehhe.. Gambar terbaik dari yang terbaik..hahahahhaha

    ReplyDelete
  4. Thanks letakkan saya dalam bloglist
    U in my bloglist
    Hanif blog bloglist
    Check It Out!!!!
    Check blog anda berdasarkan bloglist abjad
    Every week saya datang melawat tapi dengan syarat always updated blog..hahahha

    ReplyDelete
  5. tapi nampak meriah.

    mmg expectation tinggi sangat kot..

    psss:
    smalam tanya psl maintenance sugar glider kan.
    blh thn jugak lah.
    spend beli cage, mknn. accesories.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. over kan expectation. ngeh3

      * owhh.. teringin gile nk bela~

      Delete
  6. but KA tgk cam meriah giler je!...and selamat berpuasa ye dik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah maybe saya over expect kott.. hehehe
      Slamt berpuasa Kak !

      Delete