May 18, 2012

keras perut di ..... Red carrot cafe :)

Hai salam semua :)

Hehehhe new entry u'Ollll....
OK entry kali ni nak share ttg makan2, nk bagi ayak liuq hampa tu menitik ..tup,tup,tup...  :D hahahhaha

OK weekend yang lepas ni aku pergi sibu untuk berjimba-jimba..oyeahhhh!!
Ok aku explain skit why nk g sibu untuk jimba2..asal??? xd tempat lain ke??? asyik2 sibuuu je??
OK dengan Malu & bangganya aku isytiharkan satu2 nye bndar besar dekat tempt aku ni adelah sibu..ape yang ade ek? kat sibu tu......:-  wayang( walaupun ..sedihhh keadaan nye), bowling( xpernah g lagi... sbb dgar cerite sedih tempatnye), Shopping2 mall, kepsi,mekdi,pizza, SCR..ape tu????(utk smmnnjung maybe Xtau..It stand for: Singapore chicken rice)..n segala fast food lagi la.N paling Penting BANK!! (tmpat aku xde....sedihhhhhhh kan)

Semua nye terletak di Sibu.tempat aku ni(Tg.manis) hape pun xde..kawsan pelabuhan....sadis wooo. BTW dulu name tempat aku ni bukan "Tg.manis tapiiiiiiii..ishhh malu la nk ckap, siyesss malu ni....... nak tau jgak ke?..ok2.."Tg.Mani" lucah kannn hehhehehehe. ok itu die, sedikit info ttg tempat aku.

OK untuk aku mengembara ke sibu, mngambil masa dalam 1JAM 10MIN..haaaaaa lame kan. Bayang kan sekadar nk makan Kepsi aku kene travel sejauh dan selama tu.(mule2 mmg la rase lame....lame2 dah immune).ni la bukti kejauhan itu :-


aku rase cam silap je KM ke Sibu tu.... aku rase cam 100 lebey je.... tapi ntah la


OK sesampai je aku kat sibu..aku pun g la ambik kawan2 aku yang due orang ni... diorang ni pun same bdak semenanjung yang dibuang negeri cam aku jgak..hahahhaha. ni la mereka..... :)  :-



yang tudung Pich tu(syamin..panggil min je   http://www.facebook.com/nurul.iman.148 )... toksah nk usha2..Bini orang wei. yang tudung itam tu(anna...http://www.facebook.com/wanhanna.wnf) single...sile2 leave your number nnti  wa smpaikan.

then lepas ambik je diorang kiteorang pun menuju ke star mega mall... untuk aku terjah watson .nk membeli barang2 keperluan yang makin nazak dlm simpanan aku tu.Dan satu lagi aku nk terjah adelah, Big apple. huhuhuhu suke kannnnnn..aku tauuuu." jom kite terjah...yeahhhhhh "( mood :abang Naz @ abang rambut ketak)

agak2 watson bagi royalty x aku promote2 lebey ni???  :D

ok sebelum gerak ke desinasi seterusnye.. kiteorang kerje kan dulu donut2 yang comel2 ni dulu..hhahaha


Comel kan3... xde makne aku nk comel2,habis aku licin kan 2 je... sebab sorang 2 je. huhuhuhu

sebenarnye kiteorang nk makan kat dlm big apple tu je tapi camera not allowed...JIJIK kann...So kami mencapai kata sepakat yang nk makan dalm kete je sebelum bergerak ke destinasi seterusnya..jap2 sebelum bergerak ke kereta ..kami beli ayaq dulu...bukan apa..sat nanti kami duk sedap mengunyah..tercekik nk buat lagu mana???? so kami pun pergi la beli air...(dekat foodcourt jer pun) asal tak beli kat Big Apple je??? sebb nk protes, kan die tak bagi kiteorang gambar2 dlm  tu...hhahahaha  :-

aku : jus dragon fruit (nk yang jus2 je kannnn), Ana : ice lemon tea, Min: Asam Boy

Gelojoh tak gelojohla...... 
tu diaaaa... hahahaha. cukup untuk buat anda terliur??? what!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takkk. ok Fine ade bnyak lagi . ni baru APPETIZER je.


Lepas je kami ALAS PERUT..walaupun jam waktu tu should be kiteorang makan tengah hari dah...hahhaha di sebabkan kiteorang ade Misi so kiteorang memilih untuk alas perut je dulu. hahaha MISI ape??? adela..hehehhe. misinye adelah......

hikhikhik.... 

memandangkan rambut aku ade masaalah so treatment dah menjadi kewajipan sebulan sekali..(ok kopak disitu...) lebih kurang 2jam kiteorang menapak disitu.then baru la kiteorang terase laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nye.So kiteorang pun menjalankan Misi mencari Port2 makan yang best( sbnarnye dah plan nk lunch kat mane, sebelum aku dtg sibu lagi....ayat je poyo,misi mencarila itu la). Kiteorang pun dah bersedia untuk berperang di meja makan so..kiteorang pun  memilih RED CARROT CAFE ( beria nk capslock segala...bukan dpat makan free pon).then aku sajikan beberapa gambar untuk kecurkan ayaq liuq korang untuk kali kedua :-
   

Mase untuk Main Course :-

First haruslahh Air kan :-


Aku : Green Tea, Ana : Jus tembikai, Min : Honeydew


 Side Order(takut X kenyang..Boley????) :-



Wedges 
Fish fingger with white sauce ( ok bende ni aku kutuk mule2.... ala beli kat giant pun  boley.!!(dgan angkuh).Tapiiiiiiiiiiiii sebenarnya rase die mmg lain la..mcm isi ikan betul sodappppp)..


Main course :-



Ni Ana punye :-  rice with black papper sauce

Ni Min Punye :- fried rice with ape ntah.. x hengat..yang penting ayam la...


Sirloin stick with black papper sauce..sape punye?? ntahh.....


ok ni sedikit view red carrot cafe ni... Cun kan...


haaaaa tu die......... hikhikhikhik.Kiteorang makan, tanpa meninggalkan sebrang bukti pun( kalau C.S.I nk siasat kes..sepuluh tahun pun Xselesai.takjumpe bukti woo)..see kiteroang memang tak suke bazir tau(amalan syaitan) jap2... ye ke?? ke kiteoang lapar tahap gaban. ntah la...

OK rase macam tak lengkap kalau.... tanpa dessert kan3( sambil angguk2 dengan mata kaca2). hahahaha so kiteroang pun bergerak ke Delta mall untuk mencari pencuci mulut.Sebelum tu..kiteorang terpakse take 5(ape?? inga study je ade take 5!!) sebelum gerak ke delta mall disebabkan kekerasan perut berlaku(xnak membazir punye pasal...ermmm ye ke??).

So lepas perut agak selesa.. kiteorang pun bergerak ke Delta mall...huhuhuhu. actualy banggunan red carrot caffe ni sebelah Delta Mall ni je..Tapi sebab malas Nauzubillah we all naik jgak kereta..untuk cari parking yg berdekatan( haaa.... bertapa gumbira nye lemak2 tepu dlm badan bile kami sikit pun xnk berpisah).So kami memilih IGLOO sebagai pencuci mulut.tadaaaaaaaaaaaaaaaa.... :-


Ni la Igloo..
 Igloo ni cam ais kepal@ ABC la... cume abc tu letak air gule,kacang,jagung n whatt so ever la kan. bende ni, ais die tu dah ade perisa just kisar then bubuh la buah ke..jem ke.. choclate chip ke.. ape2 lah.ikut la kite oder camne. N yang paling penting bende alah ni  Sedap... sbb ais die bukan kasaq lagu ais kepal tu... die lembut macam kapas je.perghhhhhh cayaq di mulut... slurpppppp.

Ok jum oder !!

Ok Ana punye : Manggo fruity yogurt

aku puye : Strawberry madagascar

Ni Min punye : Choclate hill ntah ape la..lupe name die (BTW first time beli...min xsmpai  5min licin..haaaa bertapa delicioussssssssssssssssss nye bende alah ni)
 Di sebabkan Igloo ni konsep cam booth.. so tempat duduk terhad..n cam tak selesa nk makan mengadap salesGurl Igloo ni..sebb tempat duduk die Konsep cam Bar ( tgok gambar pertama..yang ade BRO besaq dok sedap makan tu) so kiteorang pun memilih Kerusi urut seringgit 3min hahahhahaha.Powerrrrr tak..smbil  mencuci mulut dengan pencuci mulut.. ade plak mesin duk urut2 badan yang mmg lenguh berjalan tuuuuuu..


Muke lege Kene Urut...Huhuhu TENGS kerusi urut singgit.
Berakhirnye urutan kerusi singgit di atas..maka tamat la entry untuk kali ni..... perghh penat woo update..bukan sebab tulis,tapi penatttttt menunggu uplod gambau..maklum la entry kali ni dipenuhi gambar2 syok sendri tak bley blah kami.hahahhaha. Bye2

* Tgah makan ape tu????

3 comments:

  1. tringin sgatt nak g sibu..tp tiket mahal la..try la usha2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sile rajin kan diri..untuk melawat Airasia.com !

      *usaha tangga kejayaan ..huhuhu

      Delete
  2. Do you like watching live sex cams? Then visit BongaCams.

    ReplyDelete