November 29, 2012

Nebesssssnye jadi Photographer !!


Hye & Assalamualaikum

OK la masaalah Pics Blog dah smpai limit... sudah di selesaikan di atas pertolongan Encik Orga. Perghhh lu memang hebat la...  :) masehhhh yer. Ok kepada sesape yang ade masaalah yang sama, boleh la anda dan anda melayari ke http://qaseyhoney.blogspot.com, Blog ni dapat membantu.

Memandangkan masaalah uplod gambar sudah selesai, harini nak buat entry tentang gambar2 plak. OK ni cerita Cuti raya haji lepas... ok few month sebelum raya haji haritu.. aku telah pun dilamar untuk menjadi photographer di majlis pertunagan kawan kakak aku.* eh jap2....... Layak ke??? ok disebabkan aku rase tak layak, aku telah pun menolak lamaran tu. Sebab aku rase sekadar nak snap suke2 tu boleh la, lagipun aku takde experience pun sebelum ni ...  So Untuk official, aku tak berani.. sebab ilmu dan kepakaran aku belum cukup nak bergelar photographer.

itu few month punyer cerita la kan.....

Tapi bile aku balik semenanjung, dan hari pertunangan tu dah dekat....

Perasaan ingin mencube dan gedik aku datang sehari sebelum majlis tu berlangsung... aku cakap kat kakak aku :" k.yang  bagitau kak feena yang ewan nak dtg nk tangkap gambar saje2.. mcm training cenggitu."


Lepastu kakak aku pun text la kat Kak Feena.. n jawapan kak feena : OK jer.. boleh galak2 depan camera.*sumpah aku xpaham.... hahhaha motiff sgat kann.

So mase smpai rumah kak feena .. aku dah start rase malu, ye lah... aku tak biase dengan keluarga kak feena.. Lagipun aku ni tetamu yang takde dlam list pun.... so rase sgan tu buat aku kebas muke... Tapi lege family n kak feena sendri sgat friendly... so aku rase selesa skit la... Tapi still la rase malu2 nak snap gambar tetengah orang kannn.. sebab first time punye experience.. xbepa reti sgat nak aim, n amik angle yang cantik.
maklum le i pkai DSLR cikai2 je.... Dan entah kenapa,Sumpah aku rase nebes ya amat, mase nak tngkap2 gambar tu * kalah Kak Feena... hahaha . smpai sekarang aku tak paham kenapa aku perlu nebes.

Actualy.... kak feena tgok album Raya Puasa aku sebelum ni, so die agak minat la dengan hasil kerja aku. Sebab bagi die, Majlis bertunang die takperlu kan Profesional Photog as long ade cameraman dah memadai.. sebab tu die ambik sesiape je.

Malas nak sembang bnyak.... moh kite melihat hasil, aku haritru :-
























ALhamdulillah kak feena suke dengan gegambar ni semua, even aku ni amatur kannn.Dan Kak Feena akan berkhawin dalam Bulan 12 nanti... die ni cikgu tau !! so saya nak ucapkan :

SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA MASJID YANG DI BINA KEKAL BAHGIA SELAMANYA..

*Sorry la, xdapat dtang.. Tiket Flight mahal bebenor. #pos lauk kenduri skit.


Itu lah kisah dan pengalaman pertama aku sebagai photographer.
BYE!!

15 comments:

  1. cantik juga :) nnti lama2 pandai la ni :))

    ReplyDelete
  2. wah.... da boleh menceburkan diri dalam bidang fotghrapher pulak... al the best...

    ReplyDelete
  3. aah ok je, wlupun amatur tp niceee sgt!

    ReplyDelete
  4. not bad..pndai juga amik gmbr ea..hehe

    p/s: ala yg pasl gmbr tu xpernh jd lg..nnti hh kaji..

    ReplyDelete
  5. Nice PICs bro...serius..
    Aku berkenan sangat gambar no. 3 dan 7!!!
    Memang nampak pro..

    Bab amik gambar memang best tapi bila nak edit adus itu yang paling aku malas sekali..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yess nak edit tu yang pening skit.... tapi kalau minat mesti semuanya OK kan?? XD

      Delete
  6. dah setel rupanya pasal limit gambar, aku pun kalau jadi jugak nanti, akan refer link tu jugak, hehe...

    terbaiklah gambar, semua cantik-cantik...nama pun amatur kan, lama-lama nanti, jadi pro la tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ ek !

      Terbaik??? tak seterbaikk blog Orga X)

      Delete
  7. thanks bro join segmen entry terbaik..
    not bad kot..ada pelung nak jadi pro ni..
    SENARAI ENTRY-ENTRY TERBAIK DARI BLOGGER#UPDATE(Klik Di Sini)

    ReplyDelete