July 12, 2012

Bloglist Ramadhan Bersama Aisyah Humaira


Hye & Assalamualaikum

Ok Bersegmen kejap, huhuhu.. Sebelum tu "Saya nak mengucapkan selamat menyambut Bulan Ramadhan kepada seluruh Umat Islam" yehuuuuu moge aku diberi kesempatan untuk bertemu lagi Ramdhan Pada tahun ni, insyaallah aminnnn. Ok disebabkan Nama Segmen ni Lain skit sebab tu aku tertarik nak join, walaupun tujuan nye agak sama menambah Follower kepada sesape yang "Daif  Follower"...Huwaaaaaaaaaa Ayat tu menikam aku.Haippp bukan menambah Follower je, tapi juga rakan Blogger Ok !.

Ok jum Join    \(>_<)/

OK kalau Nak joinnn jangan Memalu nak Klik :- Saya Nak Join !!


Kelebihan Bulan Ramadhan ni 

Sedia Maklum :


  • Dimana dalam bulan ini, pintu- pintu syurga terbuka 
  • Dimana adanya satu malam yang lebih baik dari 1000 malam, iaitu "malam Lailatul Qadar"
  • Doa2 orang yang berpuasa insyaallah/mudah termakbul


As Observer :


  • Meriahnya surau2 & Masjid2 (tarawih & Tadarus)
  • Amalan bersedekah Meningkat antara jiran sebelah menyebelah
  • Senang nak cari Kurma ! (bnyak choice pulak tu)



Hehehe.. info kat atas ni one of the rule yang perlu korang buat Ye. Seee segmen ni bagus kan, atleast mengingatkan kita ilmu2 masa sekolah agama rakyat dedulu... bak kata orang putih "Refreshment"

Ok la, Bye2 !


P/s : Moga ramadhan yang bakal tiba mampu memberi sesuatu yang bermakna untuk akhirat ku.



20 comments:

  1. Assalamualikum wbth...
    Terima kasih atas kunjungan bro....
    Menulis dari hati adalah suatu perkara yang amat indah..........
    Bukan semua dapat di ingati....
    Dan bukan semua kenangan itu indah...

    Salam kenal dari TiranaAduka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam...

      Entry T.A sgat bagus untuk pengajaran.Supaya kita yang sedikit Alpa ni sentiasa beringat.

      Delete
  2. dtg dr segmen sama.. semoga slmt, slmt & sejahtera..
    kita follow sini ye,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe... Slmat sejahtera juge untuk BabyComel

      *done follow u

      Delete
  3. membuat kunjungan balas..salam ukhuwah

    http://ainichedin.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete
  4. Salam Ikhwan...
    Datang sini dan follow awak jugak...^-^

    ReplyDelete
  5. Salam..
    terima kasih follow kite..
    done follow sini balik :)
    selamat berpuasa ..

    ReplyDelete
  6. salam..salam ramadhan...dtg ziarah dri segmen yg sama n join...http://taqieeummu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. salam...dtg dri segmen yang sama & done follow

    http://betakupu.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    ReplyDelete
  8. ieza singgah dan follow, jemput follow ieza yea? http://sayamintakmaaf.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. http://setanggi-permata.blogspot.com/2012/07/bloglist-ramadhan-bersama-aisyah.html

    Salam ukhwah..dari segmen yang sama...saya dah lama follow sini..^_^ jom ke BTS..

    Salam Ramadhan.. moga kedatangan bulan Ramadhan kali ini akan menjadikan kita hamba-Nya yang benar-benar tunduk pada perintah-Nya tanpa sedikit pon cebisan bisikan syaitan..insyaAllah, itulah sebenar2 diri kita seorang hamba Ilahi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya Pun dah lam Follow Kamu..
      Thank untuk kunjungan..

      * Salam Ramadhan Dari Saya !

      Delete