June 26, 2012

Ghairah Bersama Preve Baru !





Hye & Assalamualaikum

Yuhuuuuu, Dah cube ke Trifle yang sedap lagi Ohsem tu.. Trifle??? yeeeee Trifle, entry sebelum ni. Aduiii tak buat lagi? ish2 rugii... dah la senang Sodap lak tu.

Ok kita stop dulu tentang makanan2 ni, bukan ape takut tertelan-telan ayaq liuq nanti. Ok la Entry kali ni nak sharekan tentang Kejakunan ( perasaan tak pernah jumpe ) kami menaiki kereta baruuuuuu. Tapi sadis dan Kecewa sekali..kereta baru tu bukan milikku aku, tapiii officemate aku.( rase nak Kebas je kereta baru die ni ) 

Actualy Kejadian ni berlaku minggu lepas lagi, cume baru sekarang sampai seru nak buat entry tentang ni. Sebelum tu, agak2 kereta ape yang kawan aku ni baru je beli????. tu akat atas tu pembayang nye, haaa agak2 kete ape?. BMW?? salah ! Honda City??? salah! Forte?? salah !.... Tolongla Patriotik skit korang ni, Ok kete yang anggun kat atas tu ialah "Preve". Mule2 masa baru2 kereta ni keluar dulu.. dengan maha konfidennye aku pronounce "preve" as "priv" ok. Ye la, aku yakin dan pasti mesti ramai yang pronounce sama macam aku,( tolong lah mengaku, jgan bagi aku malu sengsorang.. hahahhaha ).

Kereta ni bagi aku memang Cun habis lah ( PERINGATAN :  tolong jgan nak compare dengan oversea car ), kalau nak jugak ape boleh buat. As penumpang agak selesa, bile langgar lubang2 skit perghhhh "Dub" itu je bunyi yang keluar n tak terase sngat ( Kalah My-V aku... cissssssss ). Dan kerete ni "Dual transmission" tau, ... ( mesti korang nganga, kagum ) takpun ( eleh itu je ).

Satu yang aku suke tentang kereta ni dia ada meter anggaran untuk berapa KM yang korang boleh drive dengan Petrol yang korang masih ada,Untuk aku memang sesuai bende ni.. Sebab bile aku drive tak reti nak bajet petrol agak2 berapa jauh lagi boleh jalan.Kereta ni juga lebih kurang Macam Proton Pesona la keluasan die or luas skitttt je dari pesona bahagaian tempat duduk belakang. Dan bagi aku kereta ni one of affordable car in malaysia la, Not so cheap & Not so Expensive. Harga die??? ape lagi kelebihan die?? warna ape lagi yang ade??? OK2 sebelum korang tanye aku dengan soalan2 macamtu, i'm not Proton Dealer.. so i'm not the right person to answer all the question. so i leave it to you this Link , So boleh la korang tgok dan fikir2 kan untuk beli ke, untuk tukar kereta ke, untuk nak buat hantaran ke, untuk first car sesape yang baru keje ke kan3!





JUM KITE SIBUK2 DEKAT KERETA BARU NI !



No Plat Terpaksa dipadam, untuk keselamatan pemilik


Dari Tepi



The Owner
* Kite g keje sesame nak ( dengan mata bersinar-sinar) SEPAK BARU TAU !


Pinggul Preve

Gojess kan ( rase nak calar2 kan je )

DashBoard.. Very Der elegance kannn


Ok kat gear die ade satu punat untuk ubah2 transmisi from auto to manual or sebaliknya.




Nak taknak korang kene tgok jugak,muke kejakuanan kami bile merewang dengan Preve yang Ohsem ni. Walaupun kurang selesa sebab duduk atas pelestik..Maklum le kereta baru, kiteroang yang menumpang ni nak bukak malu kan. so redha je la duduk atas pelestik2 pun..



Jangan Komen lebih, Senyum die MMg cenggini !


 Muke2 tahan "Bau Kedai"...... perghh mmg bau Kilang la kereta ni.

Haaaaa dengan muke2 jakun kami ni, berakhirlah entry kali ni.... Bye 2.




* X kira, nak tukar kereta balik semenanjung Nanti !!!!!!!


9 comments:

  1. tau la bnyak duit bole tuka2 keta selalu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PUihhhhh.... Sile bace betul2 sape punye kereta ~

      Delete
  2. Haha..cisin ikhwan..aritu gtau xnk upload sbb gmbr ko nmpk g***k..haha..tkarlah wan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takyah nak cover.. ckpa je GemoX !
      Ok je, takda la buruk mana pun ~ kata candid !

      Delete
  3. Ceyyyy....dgn x malunya aku mengaku aku suka entry kali ni sebab ada muka aku...he3. Woit,ku da video pandu uji ni..nak x? lawak perabih...ha3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ermmm xperlu rasanya.. nanti nmpak Bukit je.

      Delete
  4. kenape ikan ko tu sekor je kaler ijau????kaler biru xde ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya rabbi.. itu pun nak dipolitik...mampu senyum je :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete